manuel reçete

İşte e-reçete'nin getireceği olumsuzluklar

Sayın Meslektaşlarım;

SGK'nun uygulamasında ısrar ettiği E-reçete sisteminin getireceği olumsuzlukları ve bende oluşturduğu kaygıları sizlerle paylaşmak ve bu konuda sizlerinde değerli görüşlerini alabilmek adına bu paylaşımı yapmak istedim. Bu olumsuzlukları, maddeler halinde sizlere sunmak istiyorum.

Sizlerinde bildiği gibi, SGK'nın hastanelere gönderdiği ilgili yazısında “01.01.2013 tarihinden itibaren biz hekimlerin yazmış olduğu manuel reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmayacağını, hekimlerin vermiş oldukları sağlık hizmetleri bedelinin kuruma fatura edilmeyeceği” yönünde başta kurum ve dolayısı ile sağlık çalışanlarının hak kaybına uğratılacağı yönünde dolaylı tehditkar vasıfta SGK’nın yazısına yönelik cevaben, bunun uygulanabilirliğinin ne kadar zor ve anlamsız olduğunu aşağıdaki gerekçeler ışığında aracılığınız vasıtasıyla idareciler başta olmak üzere üst makamlara ve tüm meslektaşlarıma sunmak istiyorum.

Elektronik reçete dönemi başlıyor

Birinci basamak sağlık tesisleri, kurum ve işyerinde görev yapanlarınkiler hariç, 1 Ocak 2013'ten itibaren manuel reçeteler eczaneler tarafından karşılanmayacak.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurum tarafından oluşturulan ''e-reçete'' uygulamasının, Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda 1 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye çapında uygulamaya başlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, ''SGK kurumsal hekim şifresi'' ile yalnızca e-reçete yazılmadığı, hekimlerin ''medeczane.sgk.gov.tr/doktorweb'' uygulaması üzerinden muayene ettikleri hastanın TC kimlik numaralarını girerek e-raporlarını (ilaç raporlarını), raporlu ve raporsuz ilaçlarını, BT-MR tetkik sonuçlarına ait raporlarını ve reçeteye yazmış olduğu ilaca ait bilgileri görebildiği kaydedildi.